Een CMS pakket voor het beginnen en beheren van een webwinkel

Geplaatst op 19-07-2022

Categorie: Computer en internet

Een webwinkel bestaat uit een aantal belangrijke onderdelen. Zo is er het gedeelte waarbinnen klanten zoeken naar producten en producten binnen hun winkelwagen plaatsen. Daarnaast zal er een gedeelte moeten zijn waar u als aanbieder producten kunt toevoegen. Dit zal in de vorm van een beheeromgeving moeten zijn waar u alleen kunt komen wanneer u de juiste inloggegevens heeft, zodat andere bezoekers niet zomaar producten kunnen toevoegen of andere wijzigingen kunnen aanbrengen. Ook zal er een onderdeel moeten zijn dat online betalingen kan verwerken en u na een succesvolle betaling voorziet van de juiste gegevens voor het opsturen van de producten.

Gelukkig hoeft u niet zelf te programmeren en bestaat er al een CMS pakket dat de bovenstaande onderdelen bevat. Het CMS pakket van Vrolijk Internet Services kunt u eenvoudig op uw webhosting pakket installeren. U plaatst de bestanden op uw webhosting pakket en wanneer u met de browser naar uw website navigeert zal automatisch het installatieprogramma worden gestart.

Het installatieprogramma zal een aantal taken verrichten voor u. Zo kunt u de gegevens voor de databaseverbinding invullen en zal het installatieprogramma voor u controleren of er een verbinding kan worden gelegd met de database. Als dat het geval is, zullen de benodigde database tabellen worden aangemaakt. Ook kunt u via het installatieprogramma de gebruikersnaam en het wachtwoord instellen van uw beheerdersaccount.

Nadat de installatie is voltooid, kunt u met de door u gekozen inloggegevens inloggen in het beheerdersgedeelte en kunt u uw webwinkel aanpassen. Ook kunt u uw e-mailadres invullen. Deze zal aan uw beheerdersaccount gekoppeld worden. Mocht u ooit uw wachtwoord vergeten, dan kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen via een speciale link die u onder het inlogformulier zult vinden. Nadat u het correcte e-mailadres heeft ingevuld, zult u via e-mail instructies ontvangen voor het instellen van een nieuw wachtwoord.